9 Voordelen van massage

Het doel 

Het voornaamste doel van mijn massages is om mijn cliënten geestelijk en lichamelijk te laten ontspannen en daarmee stress te verminderen. Je lichaamsenergie gaat vrijer stromen en je gedachtestroom kan tot rust komen. Er ontstaat een grotere harmonie tussen je lichaam en je geest, wat een sterk helende werking met zich meebrengt. Hieronder de belangrijkste voordelen van massage.

Massage is geen luxe

Massage wordt nog vaak gezien als luxe. Even een heerlijke verwennerij voor jezelf waar je tijd en geld voor over moet hebben. Zonde, want masseren levert zoveel meer op.

voordelen van massage Flow Motions

De voordelen van massage

Massage is gezond

Het stimuleert de bloedsomloop en stimuleert de uitscheiding van het lymfestelsel waardoor afvalstoffen zich niet meer zo snel ophopen in onze lymfeknopen. Het kalmeert spieren en verwijdert spanningsknopen in schouder en nek en kan ook helpen tegen slapeloosheid​. Kortom je spieren, de huid, je bloedsomloop, je lymfestelsel en zelfs je hormoonhuishouding worden op een positieve manier beïnvloed door een massage. Dat gaat dus verder dan alleen het afvoeren van afvalstoffen. Het helpt het lichaam in balans te blijven en het ondersteunt en versterkt het zelfgenezend vermogen. Steeds meer wetenschappelijke onderzoeken die worden gepubliceerd onderbouwen de heilzame werking van massage.

Massage vermindert stress

Een goed uitgevoerde ontspanningsmassage geeft een diepe ontspanning voor zowel lichaam als geest. Vrijwel iedereen heeft het druk en ervaart regelmatig stress, de oorzaak van 90% van alle ziektes. In feite is elke vorm van spanning stress, dus ga maar na hoe vaak dit bij jou voorkomt. Massage is hier een goede tegenhanger voor.

Massage is tijd voor jezelf

Zoals ook al in het vorige punt benoemd: we hebben het allemaal erg druk met van alles en iedereen. Als je daar zo in op gaat, kun je jezelf daar ook in verliezen. Een massage voor jou is dus: “nu even ik!” Niet bezig zijn met je dagelijkse bezigheden, maar je even laten verwennen door warm en aandachtvol contact met alle aandacht voor jou en je lijf.

Massage is écht contact

Aangeraakt worden is een basisbehoefte van elk mens en is net zo nodig als bijvoorbeeld eten, drinken en een dak boven je hoofd. Zeker in de westerse cultuur kunnen mensen erg terughoudend zijn met fysiek contact en soms lijkt er zelfs een taboe op te rusten. In een massage word je warm, veilig en respectvol aangeraakt en dat geeft veel voldoening van de behoefte die elk mens heeft: raak me aan.

Massage beïnvloedt je gevoel

Het kan zijn dat je niet lekker in je vel zit: je voelt je wellicht wat neerslachtig, onrustig of hebt een ander onbestemd gevoel. De aandacht die je krijgt door een massage kan je opvrolijken. Dat komt onder meer doordat bij prettig fysiek contact “gelukshormonen” worden aangemaakt. Vooral oxytocine en serotonine spelen hierbij een grote rol. Er wordt steeds meer bekend over de werking van deze stofjes.

Massage geeft verlichting van klachten

Een veel gehoorde klacht is pijn in de schouders, meestal veroorzaakt door stress en/of een verkeerde werkhouding. De aandacht, de ontspanning en de feitelijk fysieke uitwerking op het lijf door massage geeft vermindering van (pijn)klachten. Sommige klanten geven aan dat ze hun chronische pijn beter kunnen hanteren, door zich regelmatig te laten masseren.

Massage verhoogt je bewustzijn

Door massage word je je meer bewust van je lijf en je gevoelens. Emotionele blokkades die zich vastgezet hebben in je lijf kunnen zachter worden en los komen. Het helpt je ook om minder “in je hoofd te zitten” en meer in je lijf. Je wordt je meer bewust van je lichaamssensaties en bent beter in het hier-en-nu. Je zou kunnen zeggen dat massage als mindfulness of als een vorm van meditatie gezien kan worden.

Massage werkt helend

Het kan zijn dat je in je verleden onvoldoende of met te weinig respect aangeraakt bent. Of je bent erg onzeker geworden, doordat je bijvoorbeeld gepest werd. Massage geeft je de mogelijkheid om je zelfvertrouwen weer sterker te maken en een tekort aan prettig en respectvol contact weer in te halen. Massage kan je ook ondersteuning bieden als je in een therapeutisch proces zit.

Massage helpt bij psychosomatische klachten

Als je last hebt van fysieke klachten die voortkomen uit de psyche, spreekt men van psychosomatische of psychofysiologische klachten. Als je het vermoeden hebt dat lichamelijke klachten een emotionele of psychische oorzaak hebben, kan een ontspannende massage je hierbij ondersteunen en inzicht geven.

Of…

Gewoon omdat het lekker is, want een massage is genieten! Massage is een heerlijke manier van ontspanning en jezelf gezond houden. Ervaar het eens! 

Pak even een moment voor jezelf en maak een afspraak.

Boek nu een afspraak

Plan nu je afspraak hieronder of neem contact met me op voor meer informatie.

BOEK NUMeer info

Geef een reactie