De 6 Componenten van Animal Flow

Underswitch Animal Flow Peter Horst de 6 componenten van Animal Flow

Animal Flow bestaat uit een grote hoeveelheid oefeningen en combinaties van bewegingen welke zijn verdeeld over 6 Componenten. Deze 6 onderdelen zijn elk ontworpen om specifieke resultaten te behalen. De 6 componenten van Animal Flow kunnen willekeurig worden gebruikt in een training, waarbij je één, enkele of zelf alle componenten gebruikt.

Hieronder volgt een overzicht van de 6 componenten van Animal Flow.

1. Polsmobilisaties

Polsmobilisaties zijn simpele maar effectieve bewegingen om de handen en polsen klaar te maken voor de Animal Flow workout. Deze oefeningen zijn altijd de eerste in een workout.

Polsmobilisaties worden altijd voor en na de training gedaan, maar kunnen ook tijdens de Animal Flow workout worden toegepast. Het zijn voornamelijk passieve streches om de Range of Motion (ROM) te verkennen en te vergroten. Hierbij is het erg belangrijk dat er geen pijn gevoeld wordt tijdens de stretch.

Voorbeelden hiervan zijn: Wrist Rolls en Wrist Waves.

2. Activaties

Het tweede component zijn de activaties.Deze zijn bedoeld om het lichaam ‘wakker te maken’. Tijdens deze ‘simpele’ oefeningen gebeurt er heel veel in het lichaam, waardoor het lichaam wakker wordt en klaar gemaakt wordt voor beweging op handen en voeten. 

Een voorbeeld van een activatie is vanuit ‘Beast’positie een voet een paar cm optillen, daarna de andere voet, hand en andere hand. Gevolgd door contralateraal (bijv linker hand en rechter voet) optillen van handen en voeten. Dit lijkt er makkelijk, maar ik daag je uit om het eens te proberen! Er komt meer bij kijken dan je zou denken!

3. Vormspecifieke Stretches

Vormspecifieke Stretches zijn full body stretches die beginnen in een basisdierpositie en vervolgens door de volledige “range of motion” bewegen. Het doel van de Vormspecifieke Stretches is om een combinatie van flexibiliteit en stabiliteit (of mobiliteit) in de vele gewrichten en spieren te trainen.

Vormspecifieke Stretches zijn niet bedoeld om volledig passief te zijn, omdat het doel is om “kracht door beweging” te creëren. Je kunt ze echter als een isometrische positie vasthouden of er dynamisch in en uit bewegen. Vormspecifieke Stretches kunnen ook worden geïntegreerd in je flow. Voorbeelden hiervan zijn APE REACH, CRAB REACH en SCORPION REACH.

Animal Flow Side kick through

4. Traveling Forms

Traveling Forms zijn onze dierlijke voortbewegingen. Ze vertegenwoordigen de manier waarop we dieren nabootsen om de functie van het “menselijke dier” te verbeteren. We groeperen deze vormen in het ABC van dierbewegingen; APE, BEAST en CRAB, samen met hun andere variaties.

Hoewel je misschien al eerder dierenbewegingen hebt gedaan, worden ze in Animal Flow onderwezen met uiterst nauwkeurige parameters om de biomechanica van het menselijk lichaam te verbeteren.

5. Switches & Transitions

Switches en Transitions (S&T) vormen het grootste deel van de “flow” in de Animal Flow training. Dit zijn dynamische bewegingen die aan elkaar kunnen worden gekoppeld om eindeloze combinaties te vormen of die op zichzelf kunnen staan als een krachtige oefening of drill.

6. Flows

FLOWS zijn waar alle Animal Flow componenten samenkomen. Flows kunnen op vele manieren worden uitgevoerd, maar er zijn 3 hoofdstijlen: Choreographed, Call-Outs en Free Flow. De mogelijke combinaties binnen elke stijl zijn bijna eindeloos.

Klik hier voor de mogelijkheden om lessen te volgen.

Geef een reactie