Animal Flow in Breda!​

Het is nu ook mogelijk om Animal Flow lessen te volgen in Breda!

Animal Flow is in Nederland nog vrij onbekend, maar het wordt steeds populairder. Begonnen in Amerika, ontwikkeld door Mike Fitch.

crab reach Animal Flow Breda

Wat is Animal Flow?

Animal Flow is een grond gebaseerde bewegingsvorm die elementen uit yoga, breakdance, capoeira en gymnastiek combineert. Het is een serie mobiliteit- en krachtoefeningen op blote voeten die allemaal op of laag boven de grond plaatsvinden. De workout bestaat uit verschillende onderdelen die onderling afgewisseld kunnen worden, maar begint altijd met polsmobilisatie om de polsen klaar te maken voor alle grondoefeningen. Daarnaast zitten er stretchoefeningen in, werk je aan kracht, mobiliteit, coördinatie en uithoudingsvermogen. Alle bewegingen voer je vervolgens uit in een flow, die een vloeiend geheel vormt. Lees HIER meer over Animal Flow.

Video over het ontstaan van Animal Flow - "We Invite You To Move"

Supergoede training

Ook als je veel met gewichten traint, is het belangrijk dat je mobiliteitsoefeningen doet. Hoe beter je mobiliteit, hoe beter je je gewrichten soepel en stabiel kunt bewegen. En dat is weer een goed recept tegen stramheid en blessures. Naast mobiliteit train je met Animal Flow flexibiliteit, kracht, balans, coördinatie en uithoudingsvermogen. Al je spieren zijn aan het werk en je verbrandt tussen de 350 en 500 calorieën per uur.

Animal Flow kan als losse training gedaan worden, maar bijvoorbeeld ook als aanvullende training op onder andere Martial Arts, duurtrainingen, CrossFit etc.

Animal Flow Side kick through

Voor Wie?

Animal Flow is geschikt voor iedereen, jong en oud. Het wordt omschreven als “Movement for everybody”, dus voor iedereen, en voor elk lichaam. Je hoeft niet superfit, superlenig of sterk te zijn om te beginnen met Animal Flow.

Waar wacht je nog op?

Doe mee en ervaar het zelf!

Elke maandag 18:30 - 19:30 uur
Weidehek 8, Breda

Plan hier je training!

Plan je training hier of neem contact met me op voor meer informatie.

Ik doe mee!Meer info