Wat is het doel van een massage?

Een massage heeft als doel de spieren te ontspannen, stress te verminderen, bloedcirculatie te verbeteren en het algehele welzijn te bevorderen.

Doet een massage pijn?

Een massage hoort over het algemeen ontspannend en prettig aan te voelen. Echter, diepe weefselmassages kunnen tijdelijk ongemakkelijk zijn. Communiceer altijd met de masseur als je pijn ervaart.

Hoe vaak moet ik een massage krijgen?

Dit hangt af van je behoeften en redenen voor de massage. Sommigen kiezen voor een wekelijkse of tweewekelijkse massage, terwijl anderen maandelijks gaan. 

Moet ik me helemaal uitkleden?

Nee, trek uit wat je comfortabel vindt. Je wordt tijdens de massage bedekt met een laken, waarbij alleen het te masseren gebied wordt onthuld. Je kunt te allen tijde je ondergoed gewoon aanhouden. Vertrouw geen masseur die iets anders zegt!

Wat moet ik doen als ik me ongemakkelijk voel tijdens de massage?

Als je je ongemakkelijk voelt, geef dit dan direct aan bij mij, zodat ik deze kan aanpassen of stoppen. Ik ben er voor jou, en het is voor mij erg belangrijk dat je je prettig voelt en dat er vertrouwen is.

Hoe lang duurt een massage?

Dit varieert, maar gangbare tijdsduren zijn 30 of 60 minuten. Wil je een massage van afwijkende duur? Meen contact met me op voor de mogelijkheden.

Is het normaal om te slapen tijdens een massage?

Ja, veel mensen worden zo ontspannen dat ze in slaap vallen. Dit is een goed teken en wordt vaak als compliment gezien door de masseur.

Kan ik een massage krijgen als ik zwanger ben?

Ja, er zijn speciale zwangerschapsmassages. Wel is het belangrijk dit van tevoren aan te geven en een therapeut te kiezen die hier ervaring mee heeft. Ikzelf heb geen speciale tafel voor zwangere vrouwen. Je kunt nog bij mij terecht zolang je nog prettig op je buik kunt liggen.

Welke olie wordt er gebruikt bij een massage?

Ik gebruik de massage-oliën van Verana, deze zijn 100% natuurlijk, vegan, dierproefvrij en palmolievrij. 

Kan een massage helpen bij spierpijn?

Jazeker, massages kunnen helpen bij het verlichten van spierpijn en het verbeteren van de bloedcirculatie in de spieren.

Wat moet ik doen na een massage?

Drink voldoende water om afvalstoffen af te voeren en vermijd zware fysieke inspanning direct na de massage. Verder zijn er geen beperkingen na een massage.

Mag ik eten voor een massage?

Dat mag, maar het is beter om niet direct voor de massage een zware maaltijd te nuttigen.

Wat is het verschil tussen een sportmassage en een ontspanningsmassage?

Een sportmassage is gericht op het behandelen van specifieke spieren en blessures, terwijl een ontspanningsmassage is bedoeld voor algehele ontspanning. De massagetechnieken en intensiteit van de massages verschillen ook van elkaar.

Is het normaal om na een massage blauwe plekken te hebben?

Niet gebruikelijk, maar het kan gebeuren, vooral na diepe weefselmassages. Als je hier zorgen over hebt, bespreek dit dan met je masseur.

Zijn er contra-indicaties voor massages?

Ja, bepaalde medische aandoeningen zoals koorts, infecties, open wonden of recente chirurgie kunnen contra-indicaties zijn. Raadpleeg altijd je masseur of arts bij twijfel.

Is massage alleen voor ontspanning?

Nee, massage kan ook therapeutisch worden gebruikt voor verschillende lichamelijke klachten.

Wat als ik een allergie heb?

Informeer de masseur voorafgaand aan de massage over eventuele allergieën, zodat hier rekening mee kan worden gehouden.

Staat je vraag er niet bij?

Klik hieronder om naar het contactformulier te gaan en je vraag te stellen.

CONTACT